Představujeme vám jeden z našich receptů, který vychází z osvědčené klasiky, a to recept na hovězí guláš, restovaný, se srdcem a játry.

(5 porcí)

Ingredience:

  • 0,6 kg hovězího předního masa
  • 0,2 kg hovězího srdce
  • 0,2 kg hovězích jater
  • 100 g sádla
  • 5 cibulí
  • 1,5 PL sladké kvalitní papriky
  • 0,6 l hovězího vývaru
  • 2 PL rajského protlaku
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • majoránka

Postup:

  1. Maso, srdce a játra si očistíme a nakrájíme na kostky cca 2×2 cm.
  2. Cibuli si oloupeme a nakrájíme.
  3. Na sádle orestujeme cibuli s prolisovaným česnekem do tmava (pozor, abyste nepřipálili!) a přidáme hovězí přední, které také orestujeme. Po zatáhnutí masa přidáme protlak a papriku, zamícháme a zalijeme vývarem.
  4. Po zavaření stáhneme a pomalu dusíme.
  5. V mezičase si zvlášť orestujeme na sádle srdce a játra.
  6. Když je maso měkké, přidáme k němu srdce a za občasného míchaní dusíme do měkka. Ke konci přidáme játra a na větším ohni povaříme 10 min.
  7. Omáčku ochutíme solí, pepřem a majoránkou.
  8. Podáváme s chlebem či knedlíky.

Odebírejte newsletter plný zajímavých informací

Stáhněte si naši kuchařku receptů v PDF

Chcete ochutnat naše recepty?
Rádi vás uvídíme.