Představujeme vám jeden z našich receptů, který vychází z osvědčené klasiky, a to recept na hovězí guláš, restovaný, se srdcem a játry.
(5 porcí)
Ingredience:
- 0,6 kg hovězího předního masa
- 0,2 kg hovězího srdce
- 0,2 kg hovězích jater
- 100 g sádla
- 5 cibulí
- 1,5 PL sladké kvalitní papriky
- 0,6 l hovězího vývaru
- 2 PL rajského protlaku
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- majoránka
Postup:
- Maso, srdce a játra si očistíme a nakrájíme na kostky cca 2×2 cm.
- Cibuli si oloupeme a nakrájíme.
- Na sádle orestujeme cibuli s prolisovaným česnekem do tmava (pozor, abyste nepřipálili!) a přidáme hovězí přední, které také orestujeme. Po zatáhnutí masa přidáme protlak a papriku, zamícháme a zalijeme vývarem.
- Po zavaření stáhneme a pomalu dusíme.
- V mezičase si zvlášť orestujeme na sádle srdce a játra.
- Když je maso měkké, přidáme k němu srdce a za občasného míchaní dusíme do měkka. Ke konci přidáme játra a na větším ohni povaříme 10 min.
- Omáčku ochutíme solí, pepřem a majoránkou.
- Podáváme s chlebem či knedlíky.