Každé menu si zaslouží sladkou tečku na konec. Naše lívance s borůvkami a smetanou uspokojí i ty nejnáročnější mlsné jazýčky. Příprava je přitom úplně jednoduchá.

Videorecept

Ingredience

  • 1 l mléka
  • ¾ kg hladké mouky
  • 3 vejce z volného chovu (vejce ze Šumavy)
  • 0,02 l rumu
  • 1 kypřicí prášek bez fosfátů
  • 1 lžíce cukru krupice
  • moučkový cukr se skořicí
  • 2 citrony

Postup

Lívance

V mléce vyšleháme vajíčka. Přidáme špetku soli a cukr krupici. V této směsi rozmícháme mouku. Přidáme rum, kypřicí prášek a kůru z citronu. Řádně těsto promícháme. Lívance pečeme v lívanečníku hezky do zlatova. Ještě teplé je posypeme cukrem se skořicí.

200 g zakysané smetany

V zakysané smetaně rozmícháme citrónovou kůru.

Žahour

  • 500 g borůvek
  • 20 g kukuřičného (bramborového) škrobu
  • 100 g cukru

Borůvky zahřejeme. Přidáme k nim škrob rozmíchaný ve vodě (borůvky budou lépe držet na lívancích). Do borůvek vmícháme cukr.

Odebírejte newsletter plný zajímavých informací

Stáhněte si naši kuchařku receptů v PDF

Chcete ochutnat naše recepty?
Rádi vás uvídíme.