To musíte vyzkoušet! Přinášíme jedinečný recept na pečená hovězí žebra.

Videorecept

Ingredience:

  • 1,5 kg hovězích žeber
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks petržele
  • 1 ks celeru
  • 1 ks řapíkatého celeru
  • 1 ks cibule žluté
  • 3 ks bobkového listu
  • 5 kuliček pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 3 lžíce dvojitého rajčatového protlaku
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 500 ml černého piva
  • 2 l hovězího vývaru
  • 50 g hovězího loje
  • sůl, pepř

Postup:

Hovězí žebra nakrájíme na menší kusy a z každé strany dobře osolíme a opepříme. Žebra zprudka opečeme na hovězím loji. Ve výpeku nejprve orestujeme mrkev, celer a petržel do zlatova. Přidáme cibuli, řapíkatý celer a restujeme tak, aby byl základ tmavý. Do tmavého základu přidáme rajčatový protlak, koření, rozmarýn a krátce zarestujeme. Zalijeme černým pivem a lehce zavaříme. Vložíme žebra, promícháme se základem a zalijeme hovězím vývarem. Přiklopíme poklicí a dusíme do měkka. Měkká žebra vyjmeme a omáčku přecedíme přes jemný cedník. Omáčku sváříme do požadované konzistence a dochutíme solí.

Žebra před podáváním lehce zapečeme, aby se nám vypekl tuk. Podáváme s čerstvým chlebem, hořčicí a křenem.

Odebírejte newsletter plný zajímavých informací

Stáhněte si naši kuchařku receptů v PDF

Chcete ochutnat naše recepty?
Rádi vás uvídíme.