Hovězí líčka na paprice potěší chuťové pohárky nebývalou měrou. Zkuste si je připravit doma, s naším receptem to určitě hravě zvládnete.
· 1 kg hovězích Angus líček
· 2 cibule
· sádlo
· 1 PL rajského protlaku
· 1 PL paprikového protlaku
· 20 g sladké papriky
· 0,5 l hovězího vývaru
· 2 stroužky česneku
· 60 g másla
· sůl
· pepř
Hovězí líčka očistěte, opláchněte a osušte. Vložte na rozpálené sádlo a orestujte. Líčka osolte a opepřete a vyndejte je z kastrůlku ven. Do hrnce vložte nakrájenou cibulku a orestujte do zlatova, přidejte rozetřený česnek a poté rajský a paprikový protlak. Zasypejte paprikou, krátce promíchejte a zalijte vývarem. Líčka vložte do základu.
Duste pomalu, popřípadě pečte při 140 °C do změknutí cca 1-2 hod. dle vyzrálosti a původu líček. Líčka vyjměte ze šťávy, zredukujte a propasírujte. Přidejte změklé máslo a zašlehejte do hladka.
Podávejte se šťouchanými brambory, knedlíky či špeclemi.