Kdy: 24.11.2023
Kde: Restaurace

Zveme vás na další gastro-sommelierský večírek, tentokrát pod taktovkou Dominika Unčovského a Davida Krále.

24. 11. 2023 od 19:00

Těšíme se na vás!


MENU

Dánský koblih, brynza, špek, pažitka

 

Sušená hovězí šunka, lanýž, chlebová topinka

&

Luciano Sandrone Barbera d’Alba DOC

 

Pomalu pečený celer v másle, houby, jablíčko

&

Gusbourne Estate Brut Reserve

  

Kvašené máslo, droždí, kváskový chléb

&

 Gilbert Picq Chablis

 

Siven americký, papriková omáčka, kaviár

&

Markus Molitor Riesling Schiefersteil

 

Stařená hovězí svíčková, cibule, vepřový chips, brambor

&

Frescobaldi Perano Chianti Classico Riserva DOCG

Červená řepa, žloutková pěna, rybízová zmrzlina, balsamico

&

Graham’s 20 Years Old Tawny

 

Petite Fours 

Cena menu                                                          Vinné párování

2 500,-                                                                       990,- 

 

Dominik Unčovský je aktuální vítěz národního kola nejprestižnější kuchařské soutěže Bocuse d´Or Czech. Je také ambasadorem Makro akademie. Své kuchařské umění zdokonaloval v rakouském Kitzbuhelu, kde pracoval v prestižní hotelu A-rosa. Dále prošel řadou pražských restaurací jako Mánes, Sansho nebo La Finestra in Cucina. Spolupracoval při tvorbě kuchařek Romana Vaňka.

Rodák z Plzně a dnes úspěšný sommelier David Král se v mládí věnoval především sportu a nic nenasvědčovalo tomu, že by se měl stát odborníkem na vína. Byl nadějným fotbalistou a jako Plzeňák holdoval spíše pivu. Pak mu ale přišla do cesty pracovní příležitost v Bohemia Sektu ve Starém Plzenci. Ve společnosti začínal jako obchodní zástupce, postupně získával čím dál větší zkušenosti s vínem, studoval ho a nakonec splnil sommelierské zkoušky nejvyššího stupně Zlatý hrozen ve Vinařském institutu. Následně se stal hlavním sommelierem Bohemia Sektu. Je trojnásobným vítězem soutěže Bohemia Sekt Trophée. V současné době pracuje jako Key Account Manager společnosti PREMIER WINES & SPIRITS Czech Republic.