Zveme vás na další gastro-sommelierský večírek, tentokrát pod taktovkou Dominika Unčovského a Davida Krále.
24. 11. 2023 od 19:00
Těšíme se na vás!
MENU
Dánský koblih, brynza, špek, pažitka
Sušená hovězí šunka, lanýž, chlebová topinka
&
Luciano Sandrone Barbera d’Alba DOC
Pomalu pečený celer v másle, houby, jablíčko
&
Gusbourne Estate Brut Reserve
Kvašené máslo, droždí, kváskový chléb
&
Gilbert Picq Chablis
Siven americký, papriková omáčka, kaviár
&
Markus Molitor Riesling Schiefersteil
Stařená hovězí svíčková, cibule, vepřový chips, brambor
&
Frescobaldi Perano Chianti Classico Riserva DOCG
Červená řepa, žloutková pěna, rybízová zmrzlina, balsamico
&
Graham’s 20 Years Old Tawny
Petite Fours
Cena menu Vinné párování
2 500,- 990,-
Dominik Unčovský je aktuální vítěz národního kola nejprestižnější kuchařské soutěže Bocuse d´Or Czech. Je také ambasadorem Makro akademie. Své kuchařské umění zdokonaloval v rakouském Kitzbuhelu, kde pracoval v prestižní hotelu A-rosa. Dále prošel řadou pražských restaurací jako Mánes, Sansho nebo La Finestra in Cucina. Spolupracoval při tvorbě kuchařek Romana Vaňka.
Rodák z Plzně a dnes úspěšný sommelier David Král se v mládí věnoval především sportu a nic nenasvědčovalo tomu, že by se měl stát odborníkem na vína. Byl nadějným fotbalistou a jako Plzeňák holdoval spíše pivu. Pak mu ale přišla do cesty pracovní příležitost v Bohemia Sektu ve Starém Plzenci. Ve společnosti začínal jako obchodní zástupce, postupně získával čím dál větší zkušenosti s vínem, studoval ho a nakonec splnil sommelierské zkoušky nejvyššího stupně Zlatý hrozen ve Vinařském institutu. Následně se stal hlavním sommelierem Bohemia Sektu. Je trojnásobným vítězem soutěže Bohemia Sekt Trophée. V současné době pracuje jako Key Account Manager společnosti PREMIER WINES & SPIRITS Czech Republic.