Když se snoubí vynikající jídlo z parádních surovin a delikátní víno vzniknou naprosté gurmánské skvosty. Poslední únorový pátek jsme v Soběsukách pořádali další dostaveníčko s názvem Gastro & Sommelier. Zveme nejlepší tuzemské (zatím) kuchaře, kteří souzní s naším konceptem vaření z naprosto skvělých sezónních lokálních surovin. Občas samozřejmě zařadíme něco dekadentního, ale to už k opravdu dobré gastronomii patří.
Tomáš Levý je kuchař, který proslavil Café Fara. Stál i u zrodu restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise, která se pyšní michelinskou hvězdou. Momentálně Tomáš vládne kuchyni v restauraci Red Pif. Přivezl si k nám opravdu silný smíšený tým. Adam a Kamu (vařila u Jamie Olivera) vytvořili spolu s Tomáše dobře namazaný stroj. Osm naprosto skvělých chodů sypali z kuchyně jako z kanónu. Ochutnali jsme například naprosto skvostného sumce uzeného na bukovém dřevě, telecí brzlík, křepelku, hovězí jazyk s lilkem lilla rosa a čočkou nebo hovězí svíčkovou s tuřínovou kaší. Kompletní menu najdete https://www.angusfarm.cz/pozvanky/gs-tomas-levy-3360/.
Víno vybíral jako tradičně Miloslav Lerch. Lary (jak mu říkáme) umí vybrat vína, která k jídlům sedí jako levá bota k pravé. Atmosféra byla rodinná, přátelská. Prostě skvělý večer plný fajnového jídla a vína. Příští G&S pořádáme 24. dubna. Sledujte web! Bude to pecka…