Součástí AF party je také usměvavá Petra Kokošková. Zaměstnání v kanceláři vyměnila za naši restauraci před dvěma lety a dle svých slov změny rozhodně nelituje. 🙂 Co jí na práci v servisu přijde nejlepší a za které jídlo z naší nabídky by dala ruku do ohně? To se dozvíte v rozhovoru níže. 🙂

Kudy vedla tvoje cesta do Angusfarm? Máš nějakou předchozí pracovní zkušenost v oboru gastronomie?

V říjnu to budou dva roky, co jsem nastoupila. Narazila jsem na inzerát na facebooku s nabídkou na práci v Angusfarm, poslala jsem životopis a vyšlo to. 🙂 Je to moje první práce na plný úvazek v oblasti gastronomie, ale k tomuhle oboru mě to vždycky táhlo. Spoustu let jsem brigádničila v různých hospodách a barech a moc mě to bavilo. Na AF mě zároveň lákalo, že je to práce pár kilometrů od mého domova, navíc se mi v restauraci vždycky líbilo, když jsem tu byla jako host, a říkala jsem si: tady bych jednou chtěla pracovat… 🙂

Jakou školu jsi studovala?

Studovala jsem obchodku a pak jsem pět let pracovala v kanceláři u počítače. Ale nenaplňovalo mě to.

Na které pozici teď v Angusfarm působíš?                                                                                         

Jsem v týmu servisu a mým úkolem je obsluha hostů. Myslím, že servis je hodně důležitý článek celého podniku. Když k nám host přijde, člověk ze servisu je první, koho vidí, a zároveň někdo, kdo ho provází celou návštěvou. Pokud se k hostům budeme chovat slušně a příjemně, odnesou si i díky nám hezký zážitek. Naopak špatná obsluha může úplně zkazit celkový dojem.

Od počítače do restaurace na plac – to musela být pořádná změna režimu…

Ano, byl to pro mě hodně velký skok. Jednak od sedavé práce k neustálému pohybu po place a jednak z režimu „od pondělí do pátku osm hodin denně“ k režimu „celý týden v práci a pak týden doma“, který máme v Angusfarm. Chvíli mi trvalo, než jsem se adaptovala, asi dva měsíce mě bolelo každý den celé tělo. 🙂 Ale zvykla jsem si a dneska už všechno zvládám v pohodě.

Náročnější pro mě bylo také naučit se po nástupu všechno potřebné. Dostala jsem skripta a musela jsem vstřebat spoustu informací – o steacích, vínu, alkoholu… A učíme se vlastně pořád, s každým novým menu. Ale je skvělé, že máme možnost vyjet na různá školení, byli jsme také třeba na Moravě u vinařů… Když člověk sám ochutná nebo vyzkouší danou věc na vlastní kůži, tak se mu pak potřebné informace pamatují mnohem snáz.

Co bys řekla, že je nejlepší, a naopak nejtěžší na tvé práci?

Baví mě práce s lidmi, užívám si to. A řekla bych, že jsem se v AF hodně naučila a dost se posunula, co se týče komunikace, nějakého studu a podobně. Práce s lidmi je ale zároveň to nejtěžší. Protože ne každý je spokojený a někomu se prostě nezavděčíte, ať uděláte cokoliv.

Jak ráda trávíš volný čas?

Chodím se bavit a hlavně trávím čas s kamarády a s rodinou. Ta je pro mě na prvním místě.

Které jídlo z Angusfarm je pro tebe TOP?

Z masa je to steak z vysoké roštěné a k tomu pečené brambory se škvarky a brynzou a lanýžová omáčka. A musím zmínit ještě výborné lívance. 🙂

Charakterizuj Angusfarm ve třech slovech.

Zážitek, luxus a radost