Čerstvý dvacátník Láďa Korbel je pohodář, v naší kuchyni se ale umí pořádně ohánět. Pozorovat ho při práci je prostě radost. Jaké je Láďovo nejoblíbenější jídlo a spoustu dalších zajímavých věcí nám prozradil v rozhovoru.

Láďo, jakou máš vystudovanou školu a co tě přivedlo do naší restaurace?

Studoval jsem v Písku tříletý obor kuchař. Poté jsem nastoupil do jednoho podniku, kde jsem byl i na praxi při škole, tam jsem pracoval asi půl roku a pak jsem se přesunul rovnou do Angusfarm. V Soběsukách jsem byl poprvé už před několika lety s rodiči na jídle a moc se mi tu líbilo. Začal jsem sledovat Angusfarm na Instagramu a čím dál častěji si říkal, že bych tu jednou moc rád pracoval. Když přišel ten správný čas, ozval jsem se a vyšlo to, přijali mě a teď v listopadu mám výročí rok od nástupu.

Jaká je tvoje současná pozice v AF kuchyni?

Jsem „na studené“, takže míchám tataráky, saláty, dělám majonézy, dresinky, konečnou přípravu jídla. Současná pozice mi vyhovuje, ale časem bych se rád posunul a zkusil si třeba výdej – na to ale musím nasbírat ještě více zkušeností.

Pamatuješ si na první jídlo, které jsi sám uvařil?

Dělal jsem si často takové bramborové lupínky na oleji 😊. A první pořádné jídlo byl asi guláš a pak dršťková polévka.

Vaříš rád i ve volném čase?

Určitě. Rád dělám snídaně i obědy, hlavně pro přítelkyni 😊.

Jakou kuchyni nejraději vaříš a jíš?

Asi českou klasiku, ale obecně mám rád jídlo a ochutnám cokoliv. Takhle na první dobrou mě jako oblíbené napadá třeba sushi, pizza nebo těstoviny, ale je toho mnohem víc.

Co dezerty? Upečeš si třeba někdy koláč?

Přiznám se, že dezerty nejsou můj šálek kávy. Občas si dám něco sladkého, ale nesmí to být přeslazené. A pečení, to tedy není vůbec moje parketa.

Jak trávíš volný čas?

Ležím na gauči a odpočívám. S přítelkyní sleduju seriály, s kamarády si zahraju na PlayStationu, chodím se bavit, cestuju… A vařím 😊.

Samozřejmě ani tebe nemine otázka na podle tebe nejlepší jídlo v nabídce Angusfarm.

Já jsem fanoušek steaků a náš aktuální sezónní steak – nízká roštěná s portskou omáčkou, pečenou dýní a řepou a dýňovým pyré – je TOP. To samé platí o sezónním jídle z kuřecího masa. Ale ať už si hosté vyberou z menu cokoliv, chybu rozhodně neudělají 😊.