Naši milí, po zimní přestávce pokračujeme v sérii rozhovorů se členy AF týmu. Talentované Aničce Novákové je pouhých 19 let, v kuchyni ale není žádným nováčkem. Od útlého dětství ji k vaření vedla maminka a právě té vděčíme za to, že je Anička už půl roku součástí naší party. 😊 

Aničko, co jsi studovala a jaké byly tvoje profesní začátky?

Studovala jsem hotelovou školu v Mariánských Lázních, obor hotelnictví a turismus. Ve škole jsme s kuchyní neměli mnoho společného, ale moje maminka je kuchařka a právě díky ní mě to tam vždycky táhlo. Myslím, že nebýt jí, moje profesní dráha by se ubírala úplně jiným směrem.

Maminka mě odmalička měla při vaření u sebe. Dva roky jsem jí pak přes léto pomáhala v kuchyni v Německu. Po dokončení střední školy jsem si našla práci v kanceláři, ale rychle jsem zjistila, že to není nic pro mě. A právě když jsem hledala, kde jinde bych se mohla uplatnit, narazila jsem na inzerát, ve kterém stálo, že se hledá kuchař do Angusfarm. Součástí zdejšího týmu jsem od začátku prosince 2023.

Pamatuješ si na první jídlo, které jsi sama uvařila?

Myslím, že jedním z prvních byla rovnou svíčková. Moje oblíbené jídlo, které jsem chtěla co nejdřív sama umět. Povedlo se a doma všem chutnalo. 😊

Na které pozici funguješ v kuchyni Angusfarm?

Jsem „na studené“. Připravuju třeba tataráky, saláty a mám na starosti také dozdobení pokrmů. Tahle pozice mi zatím vyhovuje, navíc se mám ještě hodně co učit a chci být „na studené“ stoprocentní. Ale samozřejmě bych se časem ráda posunula a jednou stála třeba u grilu.

Jak bys kuchyni AF charakterizovala?

Vaříme z čerstvých a kvalitních surovin, z toho nejlepšího, co je k dostání. Naše kuchyně je pestrá a z menu si vybere každý, jak milovník masa, tak vegetarián.

Vaříš i ve volném čase?

Ano, vařím a pořád to dělám s radostí. Je to můj největší koníček.

Jaký typ jídel vaříš nejraději? A jaký máš vztah s dezerty?

Vařím s oblibou českou kuchyni, pro tu jsou i přirozeně v naší zemi nejdostupnější suroviny, nebo italskou. Co se týče sladkého, ráda ho jím a docela ráda i připravuju, ale zatím jde spíš o nějaké jednodušší dezerty.

Co děláš ve volném čase?

Běhám a jsem dobrovolná hasička. Většinu volna ale trávím hlavně s přítelem hokejistou, který v létě hraje ještě fotbal, takže jsem buď na stadionu, nebo na hřišti. 😊

Jaké jídlo na menu Angusfarm je pro tebe nej?

Carpaccio a tvarohový dortík.