V sobotu 5. 10. jsme pořádali už 8. ročník mistrovství České republiky v míchání tataráku a musíme říct, že jsme si to opět neskutečně užili. V Soběsukách se sešla pořádná parta trampů, za což jsme moc rádi. Celý den jsme si užívali výborné jídlo a pití, na ohni jsme si opekli buřty, u srdce nás zahřálo vystoupení country zpěváka Tomáše Linky… Prostě pohoda.
Samozřejmě jsme taky pořádně fandili bojovníkům o mistrovský titul. Do klání se zapojilo rekordních 58 soutěžících z řad našich hostů. Do finále se probojovalo 6 nejlepších a celkovým vítězem se stal Štěpán Míčka, který uchvátil odborné porotce tataráčkem s lanýžovým olejem a obhájil tak prvenství z roku 2015. Druhé místo získala loňská vítězka Magdalena Abtová a bronzovou příčku obsadila Blanka Šlemendová.
Letos navíc míchala i samotná porota ve složení člen Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR Patrik Bečvář, spolumajitel sítě Farmářský obchod Tomáš Popp, trenér a nutriční specialista Martin Feiferlík a mladá naděje české gastronomie Petr Bartoš. Z tohohle souboje vyšel jako vítěz Patrik Bečvář.
Všem ještě jednou děkujeme za účast, vítězům gratulujeme a moc se těšíme na příští rok!
Zde je recept na umíchání nejlepšího tataráku pro rok 2019, který zvítězil v soutěži Mistrovství ČR v míchání tataráku – ATB 2019.
Hovězí maso nameleme spíše nahrubo. V Angusfarm ho meleme na 3 mm hrubosti. Nakrájíme si bylinky a červenou cibulku hezky najemno. Maso smícháme se všemi ingrediencemi a máme hotovo. Nezapomeneme tatarák před servírováním řádně ochutnat. Případně ho můžeme dosolit.
Topinky připravujeme tzv. na sucho – bez oleje. Důležité je vybrat vhodný druh chleba. V Angusfarm topinky připravujeme z kváskového chleba z řemeslných pekáren.