Manažer Angusfarm Petr Berka byl oceněn Asociací hotelů a restaurací České republiky a získal krásný titul Restauratér roku v kategorii Samostatná restaurace za rozvoj české gastronomie. Naši restauraci nominoval Ing. Martin Havlík.
Odborné pětičlenné porotě v rámci naší kategorie předsedal šéfkuchař a viceprezident pro gastronomii v AHR ČR Jiří Král, který nás byl v AF osobně zkontrolovat. Právě on také Petrovi Berkovi na slavnostním vyhlášení spolu s prezidentem AHR ČR Ing. Václavem Stárkem předal cenu.
Výroční ceny AHR ČR mají dlouholetou tradici. Historicky první byly předány na slavnostním galavečeru v roce 2007 v Táboře. Původně cenu představoval velký, zdobený, porcelánový talíř. Dnes má modernější design, přičemž každý z talířů je originálním dílem, ručně vyrobeným skláři z Nového Boru. Každý rok si ocenění převezmou nejinspirativnější osobnosti z řad hoteliérů a restauratérů.
Samotnou kapitolou je pak pravidelně udílená Mimořádná cena, kterou zosobňuje více než metr vysoká socha patrona výročních cen, číšníka Oskara. Udělována je osobnostem či institucím, které se svou činností zásadní měrou a dlouhodobě podílejí na rozvoji a tvorbě dobrého jména cestovního ruchu v Česku. V minulosti toto prestižní ocenění převzali např. režisér Jiří Menzel, herec Martin Huba nebo prezident ČR Václav Klaus. Letos se k držitelům této ceny přidal herec Lukáš Hejlík.