V pátek 13. 9. proběhl v Angusfarm už druhý degustační večer s šéfkuchařem Janem Horkým, kterému tentokrát sekundoval sommelier Jiří Markuzzi.

Jan si pro hosty připravil šumavské a jihočeské menu, v němž nechyběly takové dobroty jako pstruh s koprovou pěnou, králičí ledvinky, holubí prsíčka nebo švestkovo-jogurtová zmrzlina s marcipánem. Jiří následně celé menu napároval s výbornými víny jako například Gavi di Gavi DOCG Villa Sparina nebo Chianti Classico Riserva DOCG Castello di Verrazzano.

Oba pánové při degustaci mimo jiné odpovídali na položené otázky a hosté měli také možnost prohlédnout si vnitřní prostory naší zrekonstruované kuchyně. Celý večer se nesl v příjemném a pohodovém duchu a všichni jsme si určitě odnesli spoustu inspirace do svých domovů. Pokud jste tenhle gastro-sommelierský večírek nestihli, nesmutněte – už 29. 11. se koná další, tentokrát s Martinem Svatkem a Zlatkem Míčkou. Podrobnosti přineseme už brzy.