Další gastro-sommelierský večírek je za námi. 24. února u nás v Soběsukách vařil Roman Paulus, věhlasný šéfkuchař, který je nositelem nejprestižnějšího hodnocení v oboru. Od dětství snil o možnosti vařit ve špičkových světových restauracích. První zkušenosti se špičkovou světovou gastronomií získal v roce 1999 v hotelu Savoy v Londýně, mezi lety 2000 a 2007 působil v hotelech řetězce Hilton ve Vídni a v Praze. Pro Alcron Prague získal šestkrát michelinskou hvězdu. V současnosti je spolumajitelem Bistra Paulus a šéfkuchařem olomoucké společnosti Lobster Catering.
Roman hosty na svém večeru zavedl do světa lahodných surovin v neotřelých kombinacích. Ochutnali jsme lososa s quinoou a rumem, vejce s lanýži a slaninou, pekingskou kachnu s kimchi a hovězí svíčkovou, plec a miso s uzenou kaší. Třešničku na pomyslném dortu představovala bílá čokoláda s kokosem a rakvičkou.
Na žádném GS večeru nesmí samozřejmě chybět odborník na vína na slovo vzatý. K Romanově menu vybral a napároval ta nejlepší možná vína Zlatko Míčka, spolumajitel společnosti Merlot d´Or.
Akce utekla rychlostí blesku, ale zůstal po ní více než příjemný pocit a spousta krásných vzpomínek. Romane, Zlatko, děkujeme za návštěvu a budeme se těšit někdy příště!