V pátek 29. 11. jsme v Angusfarm přivítali šéfkuchaře vyhlášené táborské restaurace Goldie Martina Svatka a spolumajitele společnosti Merlot d´Or Zlatka Míčku.
Martin pro nás připravil vynikající šestichodové menu, ve kterém nechyběly kachní prsíčko na asijský způsob, hovězí svíčková s liškovou omáčkou nebo hřbet z daňka se špičatým zelím a omáčkou z foie gras. Doslova zlatým hřebem večera byla pak pozlacená čokoládová koule s černým rybízem a slaným karamelem – pastva pro oči i chuťové pohárky.
Zlatko Míčka menu napároval s výbornými víny a každé z nich doplnilo poutavé vyprávění o jejich vzniku a specifických vlastnostech. Některé odrůdy opřádá přímo fascinující příběh. A věděli jste třeba, že Château Filhot 2005 ze Sauternes je víno z podstaty velmi sladké, ale jakmile se ho napijete po dezertu, jeho chuť se úplně změní? Zlatko si kromě vyprávění připravil i kvíz o super ceny, takže soutěživé dušičky si přišly na své.
Moc děkujeme za příjemný večer a těšíme se na příště!
Páteční gastro večer byl pro letošní rok tím posledním. Ale pokud jste ho nestihli, nesmutněte. Už na únor 2020 chystáme další, kompletní informace přineseme co nejdříve. Pokud si chcete zpříjemnit čekání, zastavte se u nás třeba na adventní nebo silvestrovské menu.