Za barmanským pultem se v Angusfarm jako vítr pohybuje Kája Stará – a jak sama říká, za bar zkrátka patří.😊 Nastoupila k nám na plný úvazek hned po škole a my už si tu naši partu bez ní neumíme představit. Rozhovor s Kájou si můžete přečíst právě teď.
Kájo, kudy vedla tvoje cesta do Angusfarm?
Jako malá jsem chtěla být veterinářkou, protože miluju zvířata, ale nakonec si mě tak nějak sama našla gastronomie, která mě provází životem a pořád se ke mně určitým způsobem vrací. Vystudovala jsem obor hotelnictví a cestovní ruch na hotelové škole v Plzni – té, kde učí náš manažer Petr Berka. Do Angusfarm jsem začala chodit na brigády už v roce 2018 a po škole jsem nastoupila na plný úvazek.
Co je tvou pracovní náplní?
Stojím převážně za barem, takže připravuju veškeré nápoje, čepuju pivo, vařím kávu, míchám limonády… Občas ale pomáhám i přímo na place, když je potřeba. Beru to pak jako příjemnou změnu, ale jinak to mám za barem nejraději, to je zkrátka moje místo.😊
Co se ti na práci v gastronomii nejvíc líbí?
Když obsluhuju příjemné lidi a společně udržujeme dobrou atmosféru – to je potom práce radost a opravdu mě naplňuje.
Ve kterých měsících je v Angusfarm hlavní sezóna? Kdy chodí nejvíc hostů?
Zhruba od května do září a nejvíc samozřejmě během letních prázdnin a o víkendech. V sezóně nás navštíví až 220 hostů za den.
Co myslíš, že se hostům na Angusfarm nejvíc líbí?
Dobré jídlo a krásné prostředí.😊 A věřím, že nejvíc takový ten lidský, rodinný přístup a přátelská atmosféra, která z tohohle místa sálá.
Co ráda děláš ve volném čase?
Chodím na procházky, trávím čas s kamarády, ale jsem i ráda sama doma, abych načerpala energii na další týden práce. 😊
Jaká je tvoje oblíbená kuchyně?
Jednoznačně italská. Miluju těstoviny, pizzu, to bych mohla jíst pořád.
Prozraď nám podle tebe nejlepší jídlo na menu Angusfarm.
Carpaccio, to je na prvním místě. Z hlavních jídel pak steak ze svíčkové s hříbkovou omáčkou a z dezertů lívanečky.