Vyzkoušejte netradiční recept na hovězí kližku, která je připravována na sladko.

Ingredience (5 porcí):

·    1 kg hovězí kližky

·    1 l hovězího vývaru

·    3 mrkve

·    2 petržele

·    ¼ celeru

·    130 g špeku

·    bobkový list

·    3 malé cibule

·    20 g rozinek

·    20 g vlašských ořechu

·    2 PL povidel

·    muškátový oříšek

·    mletá skořice

·    1 PL strouhaného perníku

·    30 g másla

·    sůl

·    pepř

Postup:

Očištěnou a omytou kližku osušíme a nakrájíme na větší kousky. Připravíme si cibuli a zeleninu, kterou nakrájíme. Namočíme si rozinky.

Do rozpáleného hrnce přidáme nakrájený špek a orestujeme, přidáme cibuli a zeleninu. Vše restujeme do zlatova. Do orestovaného základu přidáme maso, osolíme, opepříme a zatáhneme. Zalijeme vývarem. Přidáme bobkový list a pomalu dusíme do změknutí.

Maso vyndáme a omáčku přepasírujeme. Do omáčky přidáme rozsekané vlašské ořechy, ochutíme muškátovým květem a skořicí, popř. solí a pepřem. Zasypeme perníkem a lehce provaříme. Přidáme rozinky a změklé máslo, které zašleháme do omáčky.

Podáváme s haluškami, lokšemi či špeclemi.

Odebírejte newsletter plný zajímavých informací

Stáhněte si naši kuchařku receptů v PDF

Chcete ochutnat naše recepty?
Rádi vás uvídíme.